Предстоятель розповів, де слід шукати відповіді на питання, які нас турбують (відео)

У кожній людині є образ Бога-Трійці, який вона повинна зберігати. Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй проповіді в День П’ятидесятниці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму слові Його Блаженство звернув увагу на прагнення людини насолоджуватися красою Божественного творіння через пізнання світу. Саме це спонукає її досліджувати космос, морські глибини, пустелі, ліси тощо. Але усю цю красу вона може знайти у собі, тому що внутрішній світ людини є образом її Творця – Бога-Трійці.

Зважаючи на це, Першосвятитель наголосив на важливості для кожного берегти у собі цей образ від гріха, адже гріх нищить красу і світло образу Божого у людині і вносить в неї темряву смерті.

“Смерть – це існування без Бога. Смерть не полягає в тому, що людина йде в небуття. Просто без Бога немає життя. Бог є життя. Хто живе без Бога, хто відвернувся від життя, той помер», – зазначив Архіпастир.

За словами Блаженнішого владики, якщо людина відвертається від Бога, то вона сильно страждає, адже усі ми створені для того, щоб жити з Богом.

“Кожна людина створена для радості, і вона хоче радості, хоче утішення, хоче світла, хоче добра. Ми повинні берегти в собі цей внутрішній світ, внутрішній образ Троїчного Божества – свій розум, своє целомудріє, свою чистоту. А як це робити, навчає нас Святе Письмо”, – сказав Предстоятель.

Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що у Біблії є відповіді на всі запитання, які людину можуть хвилювати – чи в сенсі духовного, чи суспільного життя.

“Там на все є відповіді. Просто потрібно читати і намагатися жити відповідно до тих святих законів, які написані у Святому Письмі. Тоді наш внутрішній світ буде в гармонії, буде в мирі з Богом і благословення Боже перебуватиме на нас”, – сказав Першосвятитель.

Просмотров: 390