Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив засідання Вченої ради КДА

6 червня 2023 року в Київській духовній академії і семінарії відбулось засідання Вченої ради, на якому підбили підсумки 2022/2023 навчального року. Засідання очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу духовної школи.

Участь у Вченій раді взяли Керуючий справами УПЦ заслужений професор митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор Київської духовної академії і семінарії професор архієпископ Білогородський Сильвестр, викладачі та адміністрація Київських духовних шкіл, а також як запрошений гість – віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін, вікарій Полтавської єпархії.

Відкриваючи засідання, владика ректор зауважив, що з милості Божої цей навчальний рік, попри різні складнощі, Київська духовна академія і семінарія закінчує повноцінно: відбулися екзамени, захисти бакалаврських та магістерських робіт. Його Високопреосвященство подякував за молитви, постійну підтримку і допомогу Блаженнішого Митрополита Онуфрія та запросив Його Блаженство звернутися до присутніх зі словом настанови.

«Ми дякуємо Богові за те, що було і особливо дякуємо Йому за те, що ще буде, тому що з нами буває завжди лише те, що Бог попускає, – зокрема сказав Предстоятель. – Навіть якщо воно і гірке, але Бог попускає його. З Божої руки все корисне: і гірке, і солодке. Просто треба зі смиренням і подякою прийняти та мужньо терпіти, не відвертаючись від Божественної любові. Це така проста задача і формула, якою ми можемо зрозуміти усі обставини і повернути їх на користь самим собі».

Відповідно до порядку денного, далі відбулися захисти трьох кандидатських дисертацій: викладача КДАіС ієрея Михайла Антонюка, випускника КДА протоієрея Степана Симоненка та старшого помічника проректора з виховної роботи КДА архімандрита Володимира (Ціпіньо).

Після завершення захистів архієпископ Сильвестр висловив слова особливої подяки членам адміністрації, викладачам і співробітникам за їхню жертовну працю, а також усім, хто допомагає і підтримує Київські духовні школи. Після цього були затверджені протоколи трьох атестаційних комісій, які працювали на захистах бакалаврських та магістерських робіт.

Далі зі звітами за 2022/2023 навчальний рік виступив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) та проректор з виховної роботи професор єпископ Згурівський Амвросій.

На завершення засідання Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв церковних нагород викладачів, які у другому півріччі відзначили свої ювілеї:

– доцент інокиня Агнеса (Дуніна) — орден преподобного Нестора Літописця І ст.

– архімандрит Афанасій (Стрельцов) та архімандрит Володимир (Ціпіньо) — ордени святителя Димитрія Ростовського.

На завершення Вченої ради було зроблено спільне фото з Предстоятелем біля адміністративного корпусу Київських духовних шкіл, після якого відбулась святкова трапеза.

Просмотров: 2409