Предстоятель очолив урочистості з нагоди випуску у КДАіС (+фото, відео)

7 червня 2023 року у Київській духовній академії і семінарії відбулись урочистості з нагоди завершення 2022/2023 навчального року. Випуск у духовних школах очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель звершив Божественну літургію в академічному храмі на честь Різдва Божої Матері. Блаженнішому владиці співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, викладачі та випускники духовної школи у священному сані. За Літургією молились цьогорічні бакалаври та магістри, їхні батьки та рідні, викладачі та студенти. Співав хор студентів Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час малого входу Блаженніший владика відзначив випускників духовних шкіл у священному сані богослужбовими нагородами.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

За богослужінням піднесли молитву за упокій спочилого регента та викладача Київських духовних шкіл архімандрита Романа (Подлубняка), який відійшов до Господа 1 червня.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію викладача КДА ієродиякона Германа (Ковача).

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Київської духовної академії і семінарії. Вступне слово сказав ректор Київських духовних шкіл владика Сильвестр.

Предстоятель привітав усіх членів корпорації КДАіС та випускників із завершенням навчального року. Блаженніший владика також дав настанови випускникам щодо майбутнього служіння і проповіді Євангелія. Зокрема, архіпастир закликав застосовувати теоретичні богословські знання у власному житті.

“Багато з того, що ви вчили і ще вчите, і знаєте, ви вже втілили в своє життя, і вже маєте якийсь свій певний духовний досвід, але ще багато, ще більше з тих знань, які ви маєте, ви ще маєте втілити в своє життя, – сказав Предстоятель. – Маєте самі тими законами, правилами, жити, і тоді проповідь, слово ваше, буде мати велику силу і великий авторитет. І воно, слово, може не буде у вас дуже таким вітіюватим, красномовним, але воно буде дійсним, воно буде діяти на людей”.

Традиційно прозвучали подячні слова від випускників магістратури та бакалаврату. Потім Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки.

Напередодні Предстоятель очолив засідання Вченої ради Київської духовної академії.

Просмотров: 1754