У Городоцькому та Володимир-Волинському духовних училищах відбулися випускні акти

9 червня 2023 року у Городоцькому та Володимир-Волинському духовних училищах відбулися випускні акти. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Рівненської та Володимир-Волинської єпархій.

Дипломи про закінчення Городоцького духовного училища отримали випускниці 3-го курсу трьох відділень: регентів-псаломщиків, художників-іконописців та швачок.

Розпочались урочистості з подячного молебню у храмі на честь Похвали Пресвятої Богородиці Городоцького Миколаївського жіночого монастиря. Богослужіння очолив архієпископ Рівненський і Острозький Пимен.

Після молебню владика привітав випускниць із важливим днем у їхньому житті, побажав нових досягнень, успіхів та гідно служити Богу і людям.

Архієпископ Пимен вручив дипломи про освіту тринадцятьом випускницям, серед яких диплом регента-псаломщика з відзнакою отримали шестеро вихованок.

Також привітала випускниць з успішним закінченням навчання настоятелька монастиря та засновниця Городоцького духовного училища ігуменя Михаїла (Заєць).

Урочистості закінчилися святковою трапезою та концертом, під час якого випускниці подякували всьому викладацькому складу за благословення, молитовну підтримку і отримані протягом трьох років знання, які стануть міцним підґрунтям для подальших трудів на благо Церкви.

Урочистості з нагоди 5-річчя відкриття та 3-тього випуску регентського відділення Володимир-Волинського духовного училища, яке діє при Зимненському жіночому монастирі, розпочалися в актовій залі після Божественної літургії.

На початку урочистостей ректор духовної школи митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир звернувся до усіх присутніх з вітальним словом.

Також слово вітання виголосили настоятелька обителі ігуменя Стефана, інспектор по навчальній роботі ВВДУ протоієрей Рустік Капауз та духівник регентського відділення архімандрит Савва (Базюк).

Від імені ректора до 5-тої річниці духовного навчального закладу весь педагогічний колектив регентського відділення було нагороджено благословенними грамотами за труди на благо Святої Православної Церкви.

Урочистості закінчились вітальним словом від випускниць, святковим концертом та спільним фото.

Просмотров: 1356