Предстоятель закликав допомогти усім можливим постраждалим внаслідок прориву греблі на Каховській ГЕС (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав паству до молитов та допомоги усім постраждалим внаслідок прориву греблі на Каховській ГЕС. Про це він сказав 11 червня 2023 року у Києво-Печерській Лаврі.

«Декілька днів тому, дорогі брати і сестри, сталася велика трагедія у нас в Україні. Внаслідок війни, яку Росія веде проти України, постраждала гребля Каховського водосховища», — сказав Предстоятель.

Архіпастир зазначив, що від прориву греблі є загиблі, багато людей постраждали, залишились без крову, не мають ані одягу, ані їжі, ані питної води.

«Трагедія велика… Я хочу висловити своє співчуття тим людям, які постраждали внаслідок цієї трагедії, які залишилися без домівок. Тим, хто помер, нехай Господь простить гріхи і упокоїть їхні душі в селінні праведних. А тих, хто залишився живими, нехай Господь береже, допомагає їм і кріпить. Все з Божою допомогою перенесемо», — наголосив Першосвятитель.

Блаженніший владика закликав підсилити свої молитви за усіх страждаючих людей та допомогти їм матеріально.

«Оголошую збір пожертв з усіх наших єпархій. Хто що може, нехай жертвує, і ми будемо передавати людям і підтримувати їх, — сказав Його Блаженство. — Ще раз прошу вас молити за постраждалих».

Також Митрополит Онуфрій попросив «молитися за те, щоб Господь врозумив і утримав руку тих людей, які підняли меч проти нас, щоб Господь умиротворив їхні серця, щоб вони не робили цього, тому що війна нічого, крім горя, не приносить».

Реквізити для допомоги Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань.

Просмотров: 611