Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звернувся до пастви у зв’язку із масштабним бомбардуванням м. Кривий Ріг

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Криворізької єпархії публікує звернення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема у зв’язку із масштабним бомбардуванням міста Кривий Ріг російськими військами 13 червня 2023 року.

Дорогі брати і сестри!

Сьогодні вночі наше місто сколихнулося від нечуваної трагедії. Під час масованого російського повітряного удару підступний та нищівний ворог наніс удар по мирним жителям, по людям, котрі спочивали від трудів денних у своїх оселях. Не існує слів, котрими можна було б принести втіху родинам загиблих, постраждалим, позбавленим своїх домівок, не існує слова здатного в усій повноті висказати і мою скорботу за мою паству й за наше місто. Дійсно, ці страшні події навіки увійдуть в історію Кривого Рогу, забарвлюючи сторінки його літопису кроваво-червоним кольором.

Але Господь бачить горе своїх людей і Він наказує нам зі сторінок Священного Писання: «Будь сильний та відважний! Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, на всіх шляхах твоїх» (Нав. 1:9). Маючи таке одкровення від Бога, в сьогоднішні дні скорботи посилимо свої молитви до Нього за мир в нашій державі, за перемогу й побідоносну звитягу українського війська, за наше рідне місто, за наші родини та близьких! Бог все бачить! І через вуста пророка Мойсея зі сторінок книги Буття дає нам і іншу обітницю із відрадою: «Я спитаю за кров вашу, у котрій життя ваше, спитаю за неї від кожного звіра, спитаю також за життя людини і від руки людини…» (Бут. 9:5). Маючи Божественного Заступника, Винуватця таких обітниць, не будемо боятись підлості звіроподібного ворога, що шукає людської крові! Краще до Бога звернімо наші молитви і серця! Адже «Бог міцний та сильний, Бог міцний в битві» (Пс. 26:8).

В цей тяжкий день висловлюю слова свого співчуття рідним та близьким загиблих, та всім постраждалим внаслідок ворожої атаки! Закликаю Вас до єдності, в котрій є сила перемогти будь-якого ворога, та до творіння справ жертовної допомоги постраждалим. Молюсь за кожного із Вас, за нашу рідну землю, за нашу багатостраждальну Україну та прикликаю на всіх Боже благословення!

Із щирим співчуттям,
+Єфрем, митрополит Криворізький і Нікопольський

Станом на 13:00 13 червня відомо, що через ракетний удар десять людей загинуло, один перебуває під завалами, 28 поранених, з них 12 у лікарнях міста в середньому, тяжкому та дуже тяжкому стані. Завтра у Кривому Розі оголошено День жалоби.

Просмотров: 2975