Суд зобов’язав Мінкульт надати документи, на основі яких було розірвано договір з Києво-Печерською Лаврою, та відклав судове засідання на 5 липня

У Господарському суді м. Києва відбулося чергове підготовче засідання за позовом Києво-Печерського Монастиря до Національного Заповідника «Києво-Печерська лавра» у справі про визнання недійсним одностороннього розірвання Державною установою Договору. Як повідомив адвокат Лаври протоієрей Микита Чекман, Суд задовольнив клопотання представників Монастиря про витребування доказів, які мають вагоме значення для розгляду справи, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Заповідник звинувачує Монастир у порушенні умов Договору, на підтвердження чого посилається на певні акти та результати перевірок (до речі, у яких ні представники Монастиря, ні Заповідника участі не брали). Як наслідок, доволі сумнівними виглядають висновки за результатами проведення перевірок без відповідного підтвердження, хто та яким чином нібито встановив порушення», — пояснив адвокат.

За його інформацією, задовольнивши клопотання представників Монастиря, Суд зобов’язав Міністерство культури та інформаційної політики України надати ці докази та відклав судове засідання на 5 липня 2023 року.

Враховуючи вищезазначене, протоієрей Микита Чекман закликав міністра О. Ткаченка «спершу виконати Ухвалу суду перед тим, як оголошувати на загал, коли саме Господарський суд м. Києва має ухвалювати остаточні рішення по Лаврі».

Просмотров: 830