Суд відправив організаторку провокації біля Лаври під цілодобовий домашній арешт

Я. Ар’єву, яка брала активну участь в організації антихристиянських протестів під Києво-Печерською Лаврою, відправили під цілодобовий домашній арешт.

19 червня 2023 року Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід підозрюваній у скоєнні ДТП у стані наркотичного сп’яніння депутатці Київради від “ЄС” Ярині Ар’євій з нічного на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Про це повідомила УП з посиланням на речницю Київської міської прокуратури Надію Максимець, передає Інформаційно-просвітницький відділ.

“Суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове, застосувавши до підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю”, – повідомили у прокуратурі.

Депутатка заявила, що визнає свою провину у ДТП, однак відкидає звинувачення у вживанні наркотиків і вважає їх “спланованою дискредитацією”. Зокрема причиною такої “дискредитації” назвала те, що вона “останні два місяці брала активну участь в акціях проти УПЦ біля Лаври”.

Отримавши дозвіл на розголошення даних досудового розслідування, пресслужба прокуратури спростовувала заяви Ар’євої про невживання наркотиків, покроково відтворюючи картину дорожньо-транспортної пригоди.

Просмотров: 2043