У Херсонській єпархії розповіли про допомогу від Української Православної Церкви постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС

Після підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав паству допомогти жителям підтоплених населених пунктів. Духовенство та віряни Української Православної Церкви відгукнулися на заклик свого Предстоятеля та почали активно збирати фінансову та гуманітарну допомогу для постраждалих.

У Херсонській єпархії розповіли про допомогу, яка з моменту трагедії постійно продовжує надходити від віруючих з різних куточків України, про підтоплені храми та опіку постраждалими людьми.

16 червня від Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія до Херсонської єпархії було доставлено понад 14 тонн гуманітарного вантажу, до складу якого входили засоби особистої гігієни, одяг, взуття, постільна білизна, інвалідні візки, станції, генератори, протигрибкові та очисні засоби тощо.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна цю допомогу роздали жителям міста на території Свято-Духівського кафедрального собору м. Херсона.

9 червня для жителів Херсона та інших постраждалих населених пунктів духовенством Київської єпархії було доставлено автомобіль для волонтерської діяльності, а також гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів, питної води та засобів особистої гігієни.

Цього ж дня було доставлено допомогу від духовенства Білоцерківської єпархії: водні човни, питна вода, харчові продукти та одяг.

10 червня на території Свято-Духівського кафедрального собору Херсона волонтери єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння роздали мешканцям міста цю допомогу

11 червня на території храму на честь Казанської ікони Божої Матері селища Чорнобаївка настоятель парафії архімандрит Яків (Болінський) роздав мешканцям селища гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

20 червня митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн відвідав затоплений храм на честь Касперівської ікони Божої Матері мікрорайону Острів м. Херсона. Владика оглянув церкву та підсобні приміщення після відходу води, а також обговорив з настоятелем парафії протоієреєм Іоанном Гордієнком план щодо ліквідації наслідків затоплення.

21 червня митрополит Іоанн відвідав парафію на честь святителя Миколи Чудотворця села Садове, Білозерського р-ну. Архієрей поспілкувався зі старостою села Оленою Семеніхиною та мешканцями населеного пункту. Після огляду храму владика Іоанн передав для мешканців села генератор, сонячні панелі, питну воду, харчові продукти та засоби особистої гігієни.

23 червня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та за підтримки Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань Херсонське єпархіальне управління передало для постраждалих від обстрілів та затоплення храмів Херсонської єпархії матеріальну та фінансову допомогу.

Священнослужителі Херсонської єпархії на водному транспорті відвідали мешканців затопленого мікрорайону Острів міста Херсона. Священники доставили мешканцям харчові продукти, питну воду та передали слова молитовної підтримки від митрополита Іоанна.

Також у період з 11 по 24 червня до Херсонської єпархії було доставлено гуманітарну допомогу від Білоцерківської, Конотопської, Київської, Хмельницької, Вінницької, Володимиро-Волинської, Ніжинської, Тульчинської, Уманської єпархій, Обухівського вікаріатства Київської єпархії, Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, Благовіщенського ставропігійного храму міста Луцьк, Михайлівського храму села Білогородка Київської єпархії та інших парафій і монастирів Української Православної Церкви

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн висловлює щиру подяку архіпастирям, пастирям, чернечим Української Православної Церкви та всім, хто долучився до доброї справи для того, щоб підтримати своїх братів та сестер, які залишилися без своїх будинків та засобів для існування, внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про допомогу постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС можна дізнатися також у репортажах Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ за посиланнями: Репортаж 1Репортаж 2Репортаж 3Репортаж 4.

 

Просмотров: 435