Предстоятель — про два закони, які потрібні людям, а не Богу (відео)

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як Божественні закони впливають на життя людей, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Першосвятителя, є два види Божественних законів.

Один з них — це совість, «голос Божий в душі людини»: «Навіть та людина, яка не читає Біблію, цей Закон знає. Тому що совість, якщо вона робить щось неправильно, її докоряє, а коли все правильно, вона каже, що добре ти це зробив. Вона не дає людині спокою ні днем, ні уночі».

Інший Закон Божий існує у виді Біблії та інших Священних книг, де написано те саме, що говорить Бог людині в голосі совісті.

«Ми повинні прислуховуватися до совісті, читати Святе Письмо і навчатися звідти, що таке Божа дорога, що таке заповіді Божі, що Бог хоче від людини. А Бог хоче від нас не те, що Йому потрібно, а те, що потрібно нам», — зазначив Блаженніший владика.

Як підкреслив Архіпастир, піст, молитва, прощення потрібні самій людині.

«Якщо Бог каже: “Молися”, – то не тому, що Йому треба наша молитва, а тому, що молитва нас заспокоює, наближає до Бога. Якщо Бог каже: “Прощай ближньому”, – то це не тому, що якщо ми не простимо, то Бог від цього буде страждати. Ми страждаємо, якщо не прощаємо свого ближнього», — сказав він.

Просмотров: 5331