Предстоятель розповів, для чого Господь попускає демонам наблизитися до людини (відео)

Хоча Господь іноді попускає демонам наблизитися до людини, але вибір жити з Богом чи з демонами залишається завжди за кожним з нас. Про це сказав у своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир наголосив, що «Господь є Владикою над всім творінням, Богу підкоряється все – і ангели, і люди, і демони».

За словом Першосвятителя, без Божого дозволу жодна нечиста сила не може наблизитися до людини, але іноді Господь попускає демонам приступити до людини, які змушують її страждати.

«Таке стається тоді, коли людина сама не хоче жити благочестиво. Господь попускає демону приступити, щоб людина відчула, що, роблячи беззаконня, вона йде не тією дорогою, до того, хто є людиновбивцею, який нікого не жаліє та не щадить», — пояснив він.

Таким чином, як зазначив Блаженніший владика, Господь, не порушуючи волі людини, утримує її від глибокого падіння.

«Тому кожна людина повинна знати, що в наших руках вибір — жити з Богом чи з демоном. Якщо ми не хочемо жити з Богом, то неодмінно демон наблизиться до людини», — сказав він.

Його Блаженство наголосив, що «ми повинні самі себе розумно, добровільно поставити на правильну дорогу свого земного життя, щоб це життя було вибудовано не на людських вигадках, а на Божественних законах, які є вічними, святими, чистими, які є закони любові, і тоді ці закони зроблять людину достойною жити в Царстві Любові».

Читайте також: Предстоятель — про два закони, які потрібні людям, а не Богу

Просмотров: 316