У Нетішині під час захоплення собору прибічники ПЦУ осквернили храм та познущалися із державного прапора (+відео)

9 липня 2023 року агресивні прихильники ПЦУ захопили собор на честь ікони Божої Матері “Неопалима Купина” міста Нетішин Хмельницької області. Рейдерські дії прибічників ПЦУ супроводжувалися відверто блюзнірськими діями та висловлюваннями, які фактично містять у собі посягання на територіальну цілісність України. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомили віряни, у яких незаконно відібрали їхню святиню.

До собору угрупування рейдерів прийшло під час Божественної літургії. Після завершення богослужіння настоятель храму протоієрей Віктор Тишкун та священнослужителі собору намагалися налагодити конструктивний діалог із активістами, втім останні постійно вигукували образливі гасла та знущалися із православних священнослужителів та вірян.

В ході захоплення святині прибічники ПЦУ вдалися до відверто блюзнірських дій. Агресивні активісти у храмі кричали, плескали у долоні, вчиняли штовханину та застосовували фізичну силу щодо парафіян собору. Усе це відбувалося за безпосередньої участі та сприяння Генерального директора Хмельницької АЕС Андрія Козюри, місцевої влади та так званих кліриків ПЦУ.

Окрім того, коли священники показали активістам український прапор, який із Бахмута військовослужбовці ЗСУ передали парафіянам собору в знак подяки за молитовну та гуманітарну підтримку, клірик ПЦУ “архімандрит” Владислав заявив, що оскільки цей прапор підписаний воїнами із Закарпаття, то він є “не українським, а малоросійським”.

Під час вказаних подій у храмі була присутня поліція, працівники якої раніше запевняли кліриків собору у тому, що захищатимуть конституційні права громадян. Проте насправді правоохоронці фактично сприяли активістам у їхніх незаконних діях.

Раніше на адресу кліриків собору та вірян УПЦ зі сторони прибічників ПЦУ звучали погрози.

Просмотров: 4618