Очільник ПЦУ їздить по нещодавно захоплених храмах УПЦ

13 липня 2023 року очільник ПЦУ «митрополит» Епіфаній приїхав у Білогородку на Київщину, де його прибічниками нещодавно був захоплений Михайлівський собор УПЦ. Про його візит розповідали у прямому ефірі 5 каналу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Очільник ПЦУ очолив службу, на якій традиційно з місцевих жителів були присутні одиниці, і ті, зазвичай, представники місцевої влади.

Наприкінці відбулося нагородження осіб, які вчиняли фальсифікацію документів релігійної громади та брали безпосередню участь у побитті вірян УПЦ.

Варто підкреслити, що телеканали, афілійовані з українськими олігархами, вже в прямому ефірі рекламують те, як брутально порушується законодавство і Конституція України.

Прихильники ПЦУ, не дочекавшись судового рішення, 25 червня захопили нижній храм Архістратига Михаїла у с. Білогородка, верхню церкву вони забрали 12 січня. 

«Парафіян та духовенство храму, які своїми руками будували та плекали святиню, тепер не пускають на територію їхньої ж церкви. Поліція, яка буквально прикривала рейдерське захоплення церкви, повідомила, що православні християни “можуть чекати рішення суду і в іншому місці”», – повідомили у telegram-каналі «Дозор на “Першому Козацькому”». За місяць до того у єпархії інформували, що Михайлівська парафія села Білогородка передала третій автомобіль для потреб ЗСУ.

Просмотров: 6306