Предстоятель очолив всенічне бдіння з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського

22 липня 2023 року, напередодні Неділі 7-ї після П’ятидесятниці і дня пам’яті преподобного Антонія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкове вечірнє богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієреї, духовенство обителі та гості у священному сані. Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор та хор студентів Київських духовних шкіл.

Преподобний Антоній Києво-Печерський народився у 983 році в місті Любечі, недалеко від Чернігова. З юних літ подвижник бажав послужити Богові в чернечому чині. Промислом Божим преподобний Антоній прийняв чернецтво на Святій Горі Афон. Там він отримав повеління від ігумена повернутися на Батьківщину та звершувати серед земляків свій чернечий подвиг. Разом із цим благословенням майбутній засновник Києво-Печерського монастиря отримав від ігумена пророчу настанову: «Нехай буде на тобі благословення Святої Афонської Гори, від тебе виникне багато іноків». Згодом преподобний утворив перший монастир на Русі – Києво-Печерську обитель, через що був прославлений Церквою як начальник усіх руських ченців.

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить святкове богослужіння в Києво-Печерській Лаврі. Початок богослужіння о 8:30.

Просмотров: 908