Влада Італії допоможе відновити кафедральний собор в Одесі

Влада Італії заявила, що готова долучитися до відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі, який був частково зруйнований у результаті російської атаки на місто. Відповідна заява з’явилася на сайті Ради Міністрів Італії 23 липня 2023 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У пресслужбі зазначили, що «теракти в Одесі, загибель невинних, руйнування Спасо-Преображенського собору глибоко поранили нас».

«Італія з її унікальним у світі досвідом у реставраційній галузі готова долучитися до відновлення Одеського собору та інших скарбів культурної спадщини України», – додали в Раді Міністрів Італії.

Як повідомили в Одеській військовій адміністрації, цього дня Комісія із закордонних справ і в справах громад Палати депутатів Італійської Республіки на чолі з пані Лія Куартапелле Прокопіо у супроводі Надзвичайного та Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пана П’єр Франческо Дзадзо відвідала Спасо-Преображенський собор.

Нагадаємо, вночі 23 липня під час російської терористичної атаки на м. Одесу був зруйнований Спасо-Преображенський кафедральний собор. Після влучення у центральний вівтар частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищені службові приміщення нижньої частини собору. 

Просмотров: 475