Предстоятель очолив акафіст перед чудотворною іконою Божої Матері у Почаєві

4 серпня 2023 року, напередодні свята на честь Почаївської ікони Божої Матері, у Свято-Успенській Почаївській Лаврі розпочались традиційні святкові богослужіння з нагоди дня вшанування головної святині обителі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочистості відкрились хресним ходом з перенесенням чудотворного образу Богородиці з Успенського собору до найбільшого храму Лаври – Преображенського, де відбуватимуться основні богослужіння.

Тут архієреї, духовенство та тисячі вірян звершили акафіст Божій Матері на розспів. Очолив богослужіння Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Співали братські хори обителі.

Після акафісту розпочалось святкове всенічне бдіння. Завтра о 9:00 Предстоятель звершить Божественну літургію.

Почаївський образ Богородиці у 1597 році віддала обителі Анна Гойська – після того, як по її молитвах до Божої Матері прозрів сліпонароджений брат Филип. Поміщиці Анні ікону подарував грецький митрополит Неофіт на знак вдячності за гостинність. З того часу Божа Матір явила від Свого образу багато чудес. Святкування 5 серпня (23 липня за старим стилем) встановлене на згадку про одне з них – порятунок Почаївського монастиря від татар влітку 1675 року, коли Богородиця з’явилась над оточеною загарбниками обителлю та розігнала ворогів.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

 

Просмотров: 5103