Поліція не дозволяє передати хліб для паломників, які заблоковані в одному із корпусів Києво-Печерської Лаври (відео; оновлено)

12 серпня 2023 року у мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано перешкоджання працівників поліції передати їжу для паломників, які заблоковані в одному із корпусів Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

10 серпня комісія Заповідника за підтримки поліції вчергове розпочала рейдерські дії щодо корпусів Нижньої Лаври. Цього разу комісія намагалася захопити лаврські готелі, у яких проживають паломники. 11 серпня у результаті вказаних незаконних дій значна частина паломників опинилася заблокованою у цих корпусах, адже перед входом наразі стоїть поліція, яка забороняє заходити у готелі.

Вранці 12 серпня у мережі з’явився відеозапис, на якому зафіксовано те, як працівники поліції перешкоджають передачі хліба для людей, котрі знаходяться в одному із заблокованих готелів (корпус №58). Слід зазначити, що у вказаному корпусі прописані також деякі насельники Києво-Печерської Лаври. Такі дії поліції фактично вказують на те, що організатори незаконного опечатування корпусів Лаври, ймовірно, розглядають моріння голодом як один із засобів вигнання православних ченців та вірян з корпусів, які незаконно опечатуються Заповідником.

“Поліція виконує явно злочинні накази та здійснює пряме катування людей, які проживають у корпусах. Не дозволяють передавати людям їжу та воду! Готуємо відповідні заяви. Це повинен побачити увесь світ!” – прокоментував дії поліції адвокат Лаври прот. Микита Чекман.

Слід зауважити, що дії Заповідника з опечатування корпусів Нижньої Лаври досі не мають навіть формально законних підстав, адже останнє рішення Господарського суду м. Києва на користь Заповідника набуває чинності лише у випадку його підтвердження в апеляційній інстанції.


Просмотров: 5823