В Іосафатовій долині у Могилів-Подільській єпархії відбулося соборне богослужіння

15 серпня 2023 року, у свято явлення Пресвятої Богородиці в Іосафатовій долині, на місці чудесного явлення Богородиці було звершено соборне архієрейське богослужіння. Про це повідомляє пресслужба Вінницької єпархії.

Богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Ладижинський Сергій та єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита. Преосвященним архієреям співслужило численне духовенство з Вінниччини та інших областей України.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на нашій українській землі; за Святу Церкву Христову, яка на жаль в останній час потерпає нові гоніння; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастирі попросили у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Також були піднесені молитви за упокій загиблих українських воїнів та усіх невинно вбитих у війні.

Насамкінець було звершено освячення ікони явлення Пресвятої Богородиці та хрестів, які сьогодні віряни привезли та встановили в долині.

Просмотров: 2782