Віряни Української Православної Церкви звернулися до дипломатичних представництв європейських країн щодо ситуації у Києво-Печерській Лаврі

17 серпня 2023 року православні віряни у м. Києві прийшли до посольств Італії, Великої Британії та Німеччини та передали представникам дипломатичних відомств цих країн звернення щодо ситуації у Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У даному зверненні православні віруючі повідомили про те, що наразі триває судовий процес у Господарському суді м. Києва, за яким повинен бути встановлений факт неправомірного розірвання в односторонньому порядку договору між Заповідником та Монастирем.

«9 серпня прийнято рішення першої інстанції по даній справі, оскарження якої відбудеться найближчим часом.

Не дивлячись на те, що рішення суду не набрало законної сили, тобто немає ніяких підстав на здійснення його належного виконання, Національний заповідник “Києво-Печерська Лавра” обмежив доступ на територію Лаври», – зазначили віряни.

Також віруючі розповіли про те, що православні християни залишилися без можливості молитися в духовному центрі українського народу, а паломники, які проживали у Лаврі перед незаконними діями Заповідника, наразі не можуть повернутися до корпусів, де проживали, та не мають доступу до своїх особистих речей.

«Поліція, яка здійснює охоронні заходи на замовлення Заповідника, не дає доступу на доставку води і харчування у корпуси, де залишились люди. Ці дії є відвертим злочином. Безпідставне обмеження прав не допускається жодним із нормативно-правових документів національного і міжнародного законодавства», – зазначається у зверненні.

Також православні українці вимушені були констатувати факт перешкоджання діяльності установ і організацій Української Православної Церкви.

Просмотров: 2863