Юристи звернулися до Уповноваженого з прав людини та ДБР через дії Заповідника в Києво-Печерській Лаврі

Через блокування поліцією людей у 57-му та 58-му корпусах Києво-Печерської Лаври монастир подав звернення до уповноважених органів державної влади. Про це написав у своєму телеграм-каналі адвокат обителі протоієрей Микита Чекман, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” за сприяння поліції і без судового рішення, яке набрало законної сили, самоправно, без будь-яких правових підстав, намагається здійснити опечатування корпусів № 57 та № 58 Нижньої Лаври, у яких проживають паломники та монахи, – зазначив правозахисник та додав. – Комісія Заповідника та співробітники поліції охорони порушують свободу пересування людей та вільний вибір місця проживання, право на життя та здоров’я».

Він повідомив, що в інтересах монастиря у зв’язку з протиправними діями представлено: Звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві; Звернення до народного депутата України.

«Вважаємо, що не можуть залишитися непоміченими протиправні дії осіб, які грубо порушують конституційні права вірян Української Православної Церкви. Сподіваємося отримати належну реакцію від правоохоронних та правозахисних органів для притягнення винних осіб до відповідальності та недопущення повторення подібних ситуацій у майбутньому», – наголосив адвокат.

Просмотров: 869