В Українській Православній Церкві молитовно вшанували пам’ять полеглих Захисників України

29 серпня 2023 року, у день пам’яті Захисників України, в єпархіях Української Православної Церкви помолилися за упокоєння душ полеглих воїнів, які захищали Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

У Києві, біля Стіни пам’яті та скорботи за загиблими Захисниками на території Академічного храму на честь Воскресіння Христового, заупокійну літію за полеглими Героями звершив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.

Владиці ректору співслужив перший проректор та настоятель храму протоієрей Сергій Ющик.

Після завершення богослужіння до Стіни пам’яті та скорботи були покладені квіти.

У місті Мукачево з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора заупокійну молитву на кладовищі, де похоронені Захисники України, очолив секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо  у співслужінні духовенства єпархії.

Також заупокійні богослужіння за полеглими українськими воїнами звершували на парафіях Мукачівської єпархії.

Зокрема, у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Арданово відслужили панахиду за померлими Героями.

Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Іосиф Ярема.

У Запоріжжі з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки було звершено панахиду на могилах загиблих воїнів.

Заупокійне богослужіння очолив благочинний Воскресенського округу протоієрей Феодор Шиян у співслужінні кліриків єпархії протоієрея Геннадія Єліна,  протоієрея Олександра Афоніна та ієрея Романа Лойка.

Окрім цього, була звершена заупокійна літія за загиблим братом правлячого архієрея Запорізької єпархії Олександром Коваленком. Він був військовослужбовцем ЗСУ і загинув 17 квітня 2022 року.

Молитовно вшанували пам’ять полеглих Захисників у Володимир-Волинській єпархії.

Зокрема, у смт Стара Вижівка заупокійну літію очолив настоятель Преображенського храму протоієрей Олег Симонович.

Заупокійні богослужіння цього дня звершувалися також в інших єпархіях Української Православної Церкви.

Просмотров: 215