Фонд підтримки Захисників України на честь гетьмана П. Калнишевського організував медичний підрозділ для евакуації поранених військових ЗСУ

Фонд підтримки Захисників України на честь гетьмана Петра Калнишевського організував медичний підрозділ для евакуації поранених військових ЗСУ. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь в діяльності даного підрозділу беруть священнослужителі та віряни Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Новоутворений медичний підрозділ розпочав свою діяльність на сході України, де точаться сильні бої.

«В зоні, у якій працюють наші волонтери, обстріли та “прильоти” – звичайна справа, але саме в таких умовах Захисникам України потрібна допомога. Наші воїни готові віддати заради нас свої життя, а ми готові віддати свої життя заради них», – зазначив у своєму коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ директор Фонду протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Разом зі штатними медиками волонтери доставляли поранених з евакуаційної точки до пункту стабілізації для подальшого перевезення їх у шпиталь.

Участь у рятуванні життів наших поранених Захисників, як волонтери Фонду, після відповідного навчання на курсах бойових медиків взяли священнослужителі Київської єпархії.

Один зі спеціальних автомобілів, який використовували для евакуації поранених Захисників, було придбано на пожертву братії Києво-Печерської Лаври та вірян Свято-Троїцького Іонинського монастиря м. Києва.

Медичне обладнання цієї автівки волонтери закупили за пожертви вірян парафії на честь Всіх святих воїнів м. Києва та Всеукраїнської ГО «Миряни».

«Це не разова акція, а початок роботи медичного підрозділу, який має своєю метою максимально брати участь у рятуванні життів та здоровʼя Захисників України», – підкреслив протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Просмотров: 546