90-річна вірянка Рівненської єпархії віддала свій будинок парафії, в якої відібрали храм

90-річна Марія, мешканка с. Гільча Рівненської області, подарувала свій будинок Миколаївській релігійній громаді УПЦ, чий храм навесні захопили представники ПЦУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на фейсбук «Першого козацького».

Після захоплення віруючі молилися просто неба. Люди безрезультатно намагалися відстояти своє право на храм у судовому порядку. Тоді Марія, яка все життя відвідувала Миколаївський храм, вирішила віддати парафії свій дім для богослужінь.

«За Марією наглядає сім’я. А будинок – чеський, добротний – вона дала нашій релігійній громаді у користування. Парафіяни працювали кілька днів, навели порядок, облаштували для проведення богослужінь», — розповів настоятель парафії архімандрит Герман (Кулакевич) і висловив усім щиру подяку.

На першу Літургію у новому храмі прийшло чимало віруючих. Настрій у них був святковий. Було здійснено хресну ходу навколо будинку-храму.

19 квітня 2023 року Миколаївський храм у с. Гільча було захоплено, за словами очевидців, кількома жінками та чоловіками у нетверезому стані. Після того, як прихильники ПЦУ зрізали замки на дверях, храм відразу опечатали.

Просмотров: 23799