Через сплановану провокацію прибічників ПЦУ у Радомишлі опечатали храм Української Православної Церкви (відео)

9 вересня 2023 року у Миколаївському храмі міста Радомишль Овруцької єпархії активісти на чолі з кліриком ПЦУ Василем Коліщаком влаштували провокацію, у результаті якої храм було опечатано. Про це повідомляє «Дозор на “Першому Козацькому”», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Прихильники ПЦУ увірвалися до храму під час богослужіння. В ході провокації кілька чоловіків (деякі з них у військовій формі) силою витягли із храму священнослужителів Української Православної Церкви, після чого їм в обличчя вилили воду.

Прорвавшись силою до храму, активісти разом із Коліщаком, незважаючи на те, що у храмі йшло вечірнє богослужіння, почали паралельно звершувати свій обряд.

В цей час активістка Таїсія Василюк та кілька прихильників ПЦУ обговорювали можливу провокацію у храмі. На думку Василюк, у храмі «потрібно влаштувати бійку».

«Ми почнемо штурхатися між собою, щоб нас усіх вивели, ми їх будемо штовхати! Щоби нас військові всіх виштовхали на пару з ними», – говорили провокатори.

На відео прихильниця ПЦУ змушена констатувати, що поліцейські просто стоять і стежать за тим, щоб ніхто не бився. І більше нічого не можуть.

Вона ж на вулиці просить дізнатися, чи може вона напасти на поліцейського і спровокувати бійку, під яку з храму таки виведуть парафіян.

Рейдери вмовляли парафіян «по-хорошому» вийти, погрожуючи тим, що «може пролитися кров». У відповідь віруючі говорили, що вони лише захищають свої конституційні права, а далі – «як Бог дасть».

«Так готові померти, значить? Кого першого штовхнути, щоб хлопці почали працювати?» – спитав один із рейдерів.

В результаті парафіян вивели на вулицю, а храм опечатали.

Просмотров: 2362