Керуючий Овруцькою єпархією відвідав у Радомишлі релігійну громаду, яка потерпає від агресії та рейдерських дій прибічників ПЦУ

24 вересня 2023 року митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон прибув до міста Радомишль та зустрівся із парафіянами Миколаївського храму, який нещодавно було опечатано внаслідок спланованої провокації прибічників ПЦУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Овруцької єпархії.

У ході архіпастирського візиту владика Віссаріон поспілкувався та висловив підтримку вірянам Миколаївського храму.

Нагадаємо, провокація прихильників ПЦУ, внаслідок якої було опечатано святиню, відбулася 9 вересня. В ході цієї провокації кілька чоловіків (деякі з них у військовій формі) силою витягли із храму священнослужителів Української Православної Церкви, вилили їм в обличчя воду та погрожували вірянам УПЦ пролиттям крові.

Як повідомляє єпархіальна пресслужба, за адресою Миколаївського храму (за якою зареєстрована релігійна громада УПЦ) намагаються зареєструвати іншу релігійну громаду з метою того, щоб відібрати у вірян УПЦ їхню святиню. Передати церкву прибічникам ПЦУ, імовірно, планують представники міської влади, які і опечатали храм.

Наразі ситуація навколо Миколаївського храму є напруженою. Є випадки агресії активістів стосовно вірян УПЦ. Зокрема, 15 вересня активісти застосували грубу фізичну силу щодо православних священнослужителів та парафіян. Дане правопорушення було зафіксовано на відео.

Просмотров: 1180