Вінницька єпархія передала 25 тонн допомоги Святогірській лаврі

Віруючі Вінницької єпархії продовжують надавати благодійну допомогу братії Святогірської лаври та біженцям, які мешкають на території обителі. Так, 28 вересня був доставлений 27-й вантаж з початку 2014 року від духовенства та вірян Вінниччини. Про це повідомляє пресслужба Святогірської лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

25 тонн благодійного вантажу віруючі Вінниччини зібрали за три тижні. Допомога надходила з усіх благочинь Вінницької єпархії. Значну участь у добрій справі взяли віруючі Калинівського, Барського та Хмільницького районів, а також фермерське господарство «Перлина Поділля», керівництво якого постійно відгукується на заклик допомогти у зборі продуктів для Святогірської обителі.

До складу вантажу увійшли: 4 тонни яблук, чай, домашня консервація, овочі, корм для тварин, побутова хімія, а також 5 м3 дощок, які будуть використані для відновлення покрівлі пошкоджених лаврських корпусів.

Традиційно збір пройшов з ініціативи диякона Георгія Толчева, керівника благодійного відділу Вінницької єпархії.

«Ми дякуємо всім, хто брав участь у цій добрій справі… Люди з живим серцем цікавляться життям Святогірської лаври, моляться за братію і біженців, які проживають на території монастиря. Навіть після того, як машина була до верху завантажена гуманітарним вантажем, люди продовжували дзвонити та пропонувати свою допомогу», – розповів отець Георгій.

Усі, хто бажає допомогти у зборі наступного гуманітарного вантажу, можуть перерахувати посильну пожертву на картку «ПриватБанк» № 4149 4993 8448 7367 (Толчев Георгій) або № 4149 4991 2549 9093 (Толчева Людмила).

З усіх питань, що стосуються підтримки Святогірської Лаври, можна телефонувати за номером: +380965790007 (диякон Георгій Толчев).

Просмотров: 397