Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння напередодні Собору преподобних Ближніх печер

10 жовтня 2023 року, напередодні Собору преподобних отців Києво-Печерських, які в Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у храмі в ім’я преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Ладижинський Сергій, архієпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Уперше святкування на честь святих, мощі яких спочивають в Антонієвих печерах, встановили у 1670 році. При поновленні печер, пошкоджених землетрусом, було відкрито кілька мощей стародавніх подвижників і влаштований храм в честь Воздвиження Чесного Хреста. У Соборі святкується пам’ять преподобних Антонія Печерського, Агапіта, Аліпія, Іллі Муромця, Іуліанії Ольшанської, Нестора Літописця та багатьох інших святих.

Нагадаємо, у неділю Предстоятель очолив престольне свято у столичному храмі в ім’я преподобного Сергія Радонезького.

Просмотров: 248