Немає на землі такої людини, про яку б не дбала Матір Божа — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Є багато людей, які байдужі до Матері Божої, які не пам’ятають про Неї, не згадують і не звертаються до Неї в молитвах. Але немає такої людини, до якої б Матір Божа була байдужою. Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй проповіді на свято Покрову Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Його Блаженства, люди, які моляться до Пречистої Діви, завжди отримують від Неї допомогу.

Разом із тим, Предстоятель наголосив, що для того, щоб мати дерзновіння у молитві, людині слід молитися не лише коли вона перебуває у складних обставинах, а й у часи свого благоденства. Якщо ж людина, коли їй добре, не молиться, а як приходить якась біда, то починає взивати до Бога, то Бог прийме цю молитву, але вона не матиме такої сили, адже у людини не буде дерзновіння.

«До прикладу, є батько, який має двох синів. І один з них є слухняним, завжди слухає батька і що батько скаже, він те виконує, а інший не слухає батька, робить, що йому хочеться.

Коли ж стається у них якась біда, то той син, який слухає батька, він має дерзновіння, приходить і каже: “Батьку, допоможи мені”. І батько слухає і допомагає. А той, який не поважав батька під час добра, то в нього і немає совісті попросити щось у батька під час біди. А якщо він просить, то його прохання таке боязке, не сміливе. Так і молитва. Коли ми молимося до Бога під час благоденства, то маємо сильну, дерзновенну молитву під час біди», – пояснив Першосвятитель.

У своєму слові Блаженніший Митрополит Онуфрій також нагадав, що основне завдання людини на землі – приготувати себе до вічності.

«І це саме відбувається в Церкві. Тут людина отримує ті дари, ті благодатні сили, які потрібні людині для приготування себе бути наслідником життя у Царстві Небесному. І в цьому нам допомагають молитви Пресвятої Діви Марії, Яка є Матір’ю всього роду людського», – зауважив Архіпастир.

Підсумовуючи сказане, Його Блаженство побажав, щоб молитвами Пречистої Діви Господь беріг усіх нас, благословив миром Україну, а також щоб мир запанував і на Святій Землі, адже де б не була війна, від неї завжди страждає все людство.

Просмотров: 469