Парафія захопленого храму у Бортничах відзначила своє престольне свято

14 жовтня 2023 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, релігійна громада захопленого прибічниками ПЦУ Покровського храму у Бортничах (Дарницький район м. Києва) відзначила своє престольне свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння відбулося на вулиці біля захопленого храму.

Очолив Божественну літургію настоятель Покровської парафії протоієрей Олексій Годун. Йому співслужили клірики парафії та гості у священному сані.

За богослужінням молилися численні віряни, які, не дивлячись на складні обставини, продовжують зберігати єдність і вірність Українській Православній Церкві та завдяки яким життя парафії продовжується незалежно від того, де доводиться збиратися для спільної молитви.

На Літургії були піднесені сугубі молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним; за те, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю Захисників України, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Слід зазначити, що в той час, як законна релігійна громада внаслідок рейдерських дій зі сторони прибічників ПЦУ не може потрапити до свого храму, самі прихильники ПЦУ не звершують у Покровській церкві жодних богослужінь. Навіть у день престольного свята храм залишився порожнім.

Просмотров: 3507