«Ми залишаємося в лоні УПЦ» — парафіяни храму вмч. Пантелеймона м. Вишгород на Київщині

15 жовтня 2023 року парафіяни храму вмч. Пантелеймона м. Вишгород на Київщині провели збори релігійної громади та одноголосно засвідчили вірність Українській Православній Церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал “Дозор на Першому козацькому”.

Зазначається, що релігійна громада в ім’я вмч. Пантелеймона вже вдруге змушена проводити збори релігійної громади.

Святиня для сотень православних християн стала ціллю для місцевих прихильників ПЦУ. Активісти цієї структури вже готують майбутнє захоплення церкви.

15 жовтня парафіяни храму — справжня релігійна громада — зібралися на території своєї святині, щоб знову засвідчити свою вірність УПЦ та її Предстоятелю.

Для багатьох з вірян цей храм — це величезна частина їхнього життя. 15 років тому православні християни почали збиратися на молитву у будівельному вагончику. Свою святиню вони будували всі разом і з нуля. Тут вірні УПЦ знайшли свою духовну сім’ю та підтримку. Тут проходить їхнє молитовне життя. Тут вони всі разом збирають допомогу воїнам та всім нужденним. А тепер група прибічників ПЦУ хоче відібрати в них дім.

«15 серпня в нас вже було зібрання, в якому брало участь 304 людини, де засвідчено, що ми УПЦ. Вірні чада Блаженнійшого Митрополита Онуфрія. Ми хочемо довести інформацію до влади, до всіх присутніх, до людей, які нас ображають, і кажуть, що ми «не українці». Ми щирі українці. Ми кожного богослужіння молимося за український народ, за воїнів, за владу. Ми всі маємо українські паспорти. І сьогодні ми ще раз хочемо провести збори на камеру. Показати всьому світу, що ми вірні чада УПЦ», — розповів перед початком зібрання настоятель храму отець Діонісій.

Просмотров: 584