Понад тисячу вірян взяли участь у святковому богослужінні в Хмельницькому

14 жовтня 2023 року, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, архієреї , духовенство Української Православної Церкви та понад тисячу вірян взяли участь у святковому богослужіння у Миколаївському храмі м. Хмельницького. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Хмельницької єпархії.

Божественну літургію звершили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Макарівський Антоній, митрополит Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор. Архієреям співслужили: духівник єпархії архімандрит Пахомій (Дідик), секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, намісник Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря м. Старокостянтинова архімандрит Іоасаф (Горкавчук), благочинні єпархії та настоятелі храмів м. Хмельницького.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир на нашій землі, перемогу та воїнів-захисників України, а також про всіх знедолених і постраждалих від війни.

Після читання Євангелія митрополит Кам’янець-Подільський Феодор звернувся до вірян зі словом проповіді.

Урочисте богослужіння супроводжували піснеспіви у виконанні архієрейського хору під керівництвом Марії Процюк та хору духовенства Хмельницької єпархії під керівництвом благочинного Деражнянського округу протоієрея Георгія Чернятинського.

Завершив богослужіння хресний хід навколо храму, після чого архієпископ Віктор привітав усіх зі святом, подякував владикам за візит.

Просмотров: 255