У свято Покрови Богородиці парафія селища Попільня на Житомирщині вперше молилася у новому храмі

14 жовтня 2023 року, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці, у селищі Попільня Житомирської області відбулась перша Божественна літургія у новому облаштованому храмі. Близько року, після рейдерського захоплення Миколаївського храму, релігійна громада молилась у будинку священика. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Житомирської єпархії.

Парафіяни вирішили придбати та облаштувати під храм окреме приміщення. Завдяки посильній праці настоятеля і благочинного Попільнянського округу протоієрея Петра Лис та трудами громади було облаштовано прекрасний новий храм.

З благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима Божественну літургію очолив секретар єпархії протоієрей Сергій Грицаюк. Йому співслужили: настоятель парафії протоієрей Петро Лис, благочинний міста Житомира протоієрей Віктор Голубовський та настоятель храму в честь апостола Іоанна Богослова с. Голубʼятин протоієрей Андрій Гороцюк.

Молитва у новому храмі зібрала чимало прихожан, молоді та дітей.

Наприкінці Літургії протоієрей Сергій виголосив слово проповіді та передав вітання і благословіння від Керуючого Житомирською єпархією.

Просмотров: 3545