Молодики у балаклавах допомогли прихильникам ПЦУ захопити ще один буковинський храм та потопталися по українському прапору (відео)

Віряни продовжують молитовне стояння біля церкви у Васловівцях, яке вони звершували майже п’ять років у своєму храмі задля збереження святині у лоні Української Православної Церкви.

19 жовтня 2023 року, на 1725-му дні (майже 5 років) цілодобового молитовного стояння вірян УПЦ парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Васловівці Чернівецької області, прихильники ПЦУ з молодиками у балаклавах та поліцією захопили храм. В єпархії показали відео, яке стало очевидним підтвердженням того, що рейдери з ПЦУ тільки прикриваються патріотичними гаслами, насправді ж зневажають навіть символ державності України — прапор. Про це повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В єпархіальній пресслужбі зазначають, що молодиків доставили на тому ж автобусі, на якому нещодавно привозили на захоплення храму УПЦ в селі Стара Жадова.

«Ймовірно, це ті самі підлітки! — йдеться у повідомленні. — Поліція, виконуючи злочинний наказ, відгородила вірян УПЦ від рейдерів ПЦУ, а останні, у свою чергу, мали змогу спилити замок до храму, проникнути до нього і осквернити його».

У єпархії інформують, що ««розділити радість довгоочікуваного трофею» прийшов «митрополит» ПЦУ Данило Ковальчук», і додають, що майже 5 років прихильники ПЦУ не могли захопити храм.

«За цей період вірянам довелося перетерпіти утиски від діяльності колишнього районного голови Заставнівського району Кітара Ю. В., який родом з Васловівців, булінг дітей у школі, образи, знущання, зняття воріт храму та проникнення з болгаркою на територію храму прихильників ПЦУ тощо», — йдеться далі.

Також в єпархії розмістили відео, яке стало очевидним підтвердженням того, що рейдери з ПЦУ тільки прикриваються патріотичними гаслами, насправді ж зневажають навіть символ державності України — прапор. Віряни помітили, що молодики топчуть прапор, і зробили їм зауваження, на що ті ніяк не зреагували.

До того ж, як наголошують православні буковинці, «у селі Васловівці є «монастир» ПЦУ, тому логічним є те, що дві культові споруди прихильникам ПЦУ у селі Васловівці точно не треба».

Парафія УПЦ в селі Васловівці

Нагадуємо, 27 січня 2019 року парафіяни храму на честь Успіння Божої Матері села Васловівці розпочали звершувати цілодобове молитовне стояння в храмі заради збереження святині від захоплення її прихильниками ПЦУ та можливості залишатись в лоні канонічної Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Віряни села Васловівці разом з їхнім настоятелем, митрофорним протоієреєм Іоанном Кузем, стали однією з перших парафій єпархії, у яких намагалися захопити храм прихильники ПЦУ.

«Ті 20 бандитів відроблять свої гроші і поїдуть, а нам жити у селі, хрестити, вінчати дітей. Як нам без храму?» — запитує вірянка.

Після захоплення їхньої святині віряни УПЦ продовжили своє молитовне стояння біля храму.

Просмотров: 1489