В жіночому монастирі с. Домбоки Мукачівської єпархії нова ігуменя

21 жовтня 2023 року, в день пам’яті преподобного Олексія (Кабалюка), митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив Божественну літургію в храмі на честь прп. Олексія в Успенському жіночому монастирі с. Домбоки на Закарпатті та возвів в сан ігумені насельницю обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Мукачівської єпархії.

З благословення Предстоятеля УПЦ та згідно рішення Священного Синоду від 26 вересня 2023 року, керуючий єпархією возвів в сан ігумені насельницю обителі монахиню Таїсію (Дьордяй).

Під час богослужіння підносилась сугуба молитва за мир на Українській землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

Після завершення Літургії було звершено молебень до преподобного Олексія, після якого архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Митрополит Феодор привітав настоятельницю обителі ігуменю Таїсію з возведенням в сан ігумені та побажав помочі Божої і покровительства Цариці Небесної в несінні не легкого та відповідального ігуменського послуху.

Просмотров: 1029