Близько 100 вірян молилось під відкритим небом в селі Васловівці на Буковині

22 жовтня 2023 року, у Неділю 20-ту після П’ятидесятниці, релігійна громада УПЦ села Васловівці Заставнівського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії на чолі зі своїм настоятелем митрофорним протоієреєм Іоанном Кузем звершувала богослужіння у капличці, побудованій до 200-річчя з дня народження митрополита Євгенія (Гакмана). Близько 100 вірян молилися просто неба після захоплення їхнього храму прихильниками ПЦУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.
19 жовтня, на 1725-му дні цілодобового молитовного стояння вірян УПЦ на парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Васловівці, прихильники ПЦУ з молодиками у балаклавах та поліцією захопили храм.
Освячення каплички звершив у 1993 році єпископ Чернівецький і Буковинський Онуфрій (нині Блаженніший Митрополит Онуфрій, Предстоятель УПЦ). Приміщення каплички слугувало вівтарем для богослужіння, а територія навколо неї — місцем для молитви вірян.
У єпархії повідомляють, що за богослужінням просто неба молилось близько 100 чоловік під покровом митрополита Євгенія (Гакмана).
«Як каже наш Предстоятель Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій: “Бог живе не в стінах, а в серцях”; віримо, що під час богослужіння священника і вірян, які не зрадили вірі своїх предків, Бог дав відчути, що Він живе в їхніх серцях», — йдеться у повідомленні.

 

Просмотров: 4685