Попри те, що реальні парафіяни Троїцького храму в Ірпені підтвердили свою вірність УПЦ, храм забрали (оновлено)

25 жовтня 2023 року у місті Ірпінь Київської області Свято-Троїцька релігійна громада УПЦ провела парафіяльні збори, на яких прийняла рішення залишитися в лоні Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Однак, як повідомив благочинний м. Ірпеня протоієрей Олександр Федоричко, того ж дня храм у віруючих забрали. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Telegram-канал «Дозор на “Першому Козацькому”».

Рішення парафіяни та священнослужителі храму ухвалили одноголосно.

Церковна громада організувала ці збори через намір міської влади передати храм ПЦУ. Після голосування парафіяни та духовенство Свято-Троїцької парафії пішли до міськради, де проходили нелегітимні збори територіальної громади з «переведення» храму в ПЦУ, проте реальних парафіян на захід не пустили.

Настоятель Троїцької парафії ієрей Гліб Вовченко розповів СПЖ про те, що громада храму вже не вперше підтвердила свою вірність УПЦ: подібне голосування відбулося минулого року, і за його результатами парафія направила звернення на захист своїх конституційних прав Президенту Володимиру Зеленському та голові Київської облдержадміністрації.

Як інформують місцеві ЗМІ, у зібранні брали участь мер міста Олександр Маркушин, його заступники, керівники структурних підрозділів і рядові співробітники міськради, депутати, директори та працівники комунальних підприємств, а також група кліриків ПЦУ. 

Очевидці розповіли, що до актової зали, де відбувався захід, представники місцевої тероборони та поліцейські пропускали лише тих, хто під час реєстрації ставив підпис за «перехід».

Як повідомляє «ДОЗОР на “Першому Козацькому”», прихильники ПЦУ зазделегідь оголосили храм своїм.

Того ж дня, як повідомив благочинний м. Ірпеня протоієрей Олександр Федоричко, святиню у віруючих відібрали.

Просмотров: 1992