Священнослужителі тринадцяти єпархій провели у вічність полеглих захисників України

У Ніжинській, Полтавській, Сумській, Рівненській, Мукачівській, Шепетівській, Волинській, Білоцерківській, Чернівецько-Буковинській, Кіровоградській, Кременчуцькій, Житомирській і Кам’янській єпархіях відбулися відспівування полеглих воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Ніжинська єпархія

21 жовтня в селі Галайбине Ніжинського району було звершено чин поховання старшого солдата Миколая Дрозда, який загинув 18 жовтня на Донеччині. Поховання воїна очолив благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук у співслужінні духовенства благочиння.

Полтавська єпархія

21 жовтня в Петро-Павлівському храмі села Селещина провели в останню дорогу молодшого сержанта Анатолія Чізмаря, котрий загинув 16 жовтня на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу. Відспівування воїна Анатолія звершив благочинний Машівського округу протоієрей Анатолій Чулей у співслужінні духовенства благочиння.

26 жовтня в Миколаївському храмі села Машівка попрощалися з захисником України Романом Дмитренком. Полеглий воїн вступив добровольцем до лав Збройних Сил України і віддав своє життя на свободу Батьківщини. Чин відспівування воїна Романа звершив благочинний Машівського округу протоієрей Анатолій Чулей у співслужінні кліриків благочиння.

Сумська єпархія

21 жовтня в місті Тростянець поховали військовослужбовця Збройних Сил України Ігоря Максюту, який загинув 15 жовтня під час ведення важких бойових дій поблизу села Авдіївка Донецької області. Чин відспівування звершив настоятель Благовіщенського храму Тростянця протоієрей Миколай Олійник.

29 жовтня в селі Станова Тростянецької громади відбулося відспівування воїна Романа Віноградова. Життя 48-річного воїна Романа обірвалося 23 жовтня на Донеччині. Чин відспівування звершив клірик Тростянецького церковного округу протоієрей Володимир Федоришин. Священник також передав матері й родичам загиблого героя слова щирого співчуття від митрополита Сумського і Охтирського Євлогія.

Полеглого захисника України поховали на місцевому кладовищі. Жителі Станової утворили живий коридор, щоби віддати останню шану герою.

Рівненська єпархія

21 жовтня в храмі на честь святого апостола Іоанна Богослова села Морозівка Корецького благочиння молитовно попрощалися з полеглим воїном Сергієм Ковальчуком. Заупокійне богослужіння звершив благочинний І-го Корецького благочиння протоієрей Андрій Дячек у співслужінні духовенства.

У Миколаївському храмі села Застав’я Корецького благочиння провели в останню дорогу спочилого воїна Романа Боровця, який змалку був паламарем цього храму. 29-річний молодший сержант Роман Боровець загинув 14 жовтня внаслідок мінно-вибухової травми на Луганщині. Чин похорону воїна Романа очолив скитоначальник Варварівського скиту села Старий Корець архімандрит Михаїл Зущенко у співслужінні духовенства.

У храмі на честь святого апостола Іоанна Богослова села Бабин Гощанського благочиння священнослужителі УПЦ звершили чин відспівування захисника України Олександра Їхала. Воїн Олександр загинув 19 жовтня, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Вовчанськ Чугуївського району Харківської області.

30 жовтня в Різдво-Богородичному храмі села Мала Городниця було звершено поховання воїна Олександра Шуміка. Полеглий воїн був навідником, загинув 10 червня під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Петро Григорочук у співслужінні благочинного Млинівського округу протоієрея Василія Іванейка та священників з сусідніх парафій.

Мукачівська єпархія

24 жовтня у Вознесенсько-Георгіївському храмі села Кострино на Закарпатті було звершено чин похорону воїна Івана Довбея, 27-річного уродженця цього села. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, чин похорону в співслужінні духовенства очолив благочинний Великоберезнянщини протоієрей Василій Поп.

Того ж дня в храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері в селищі Чинадієво духовенство Мукачівської єпархії провело в останню дорогу воїна Ярослава Желізняка. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, чин похорону  очолив благочинний Мукачівського району протоієрей Дмитрій Феньо.

У храмі на честь Покрову Пресвятої Богородиці в селі Обава Мукачівського району був відспіваний воїн Анатолій Павлик. Захисник України загинув 13 жовтня під час бойового чергування біля населеного пункту Приютне Запорізької області. Чин похорону полеглого воїна звершив благочинний Мукачівського району протоієрей Дмитрій Феньо у співслужінні духовенства.

25 жовтня у храмі на честь святих апостолів Петра і Павла села Нижні Ворота було звершено відспівування воїна Романа Козака. Чин похорону очолив благочинний Воловецького району протоієрей Василій Симканич у співслужінні духовенства Воловеччини.

У селі Вільхівка Хустського району 31 жовтня провели в останню дорогу захисника України Олексія Лахновського, котрий загинув у бою 14 жовтня. Чин відспівування звершив благочинний району протоієрей Іван Лупак у співслужінні духовенства Іршавського благочиння.

31 жовтня в храмі на честь святого Архістратига Божого Михаїла села Мідяниця попрощалися з воїном Миколаєм Хриптою, який загинув 24 жовтня під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Відспівування захисника України звершив протоієрей Василій Жупанин у співслужінні духовенства Іршавського благочиння.

31 жовтня в храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Довге було звершено чин відспівування розвідника-сапера Євгенія Величканича. Воїн Євгеній за власним бажанням став на захист Батьківщини в березні цього року. 25 жовтня захисник України загинув, виконуючи чергове бойове завдання. Очолив чин відспівування воїна настоятель храму протоієрей Василій Сливка, у співслужінні духовенства Іршавського благочиння.

30 жовтня у храмі на честь святих апостолів Петра і Павла села Станово відбулося відспівування полеглого воїна Віталія Софілканича, котрий загинув 23 жовтня, захищаючи Батьківщину. Чин відспівування в співслужінні духовенства району очолив благочинний Мукачівського району протоієрей Дмитрій Феньо.

2 листопада у храмі на честь святого великомученика Георгія Побідоносця в селі Тибава духовенство єпархії звершило чин відспівування воїна Юрія Бобаля. Захисник України отримав поранення під час бойових дій і помер вдома. Відспівування воїна Юрія очолив благочинний Свалявщини протоієрей Василій Барна в співслужінні кліриків благочиння.

Шепетівська єпархія

Духовенство Шепетівської єпархії УПЦ очолило відспівування захисника України Андрія Демчика, рідного брата клірика Чернівецько-Буковинської єпархії протоієрея Олександра Демчика.

Волинська єпархія

27 жовтня в селищі Торчин духовенство Волинської єпархії УПЦ звершило чин відспівування воїна Олександра Вшивкова. Заупокійне богослужіння відбулося в храмі на честь святителя Стефана, єпископа Володимир-Волинського. Очолив богослужіння благочинний Білостоцького округу протоієрей Володимир Мелесь в співслужінні настоятеля храму протоієрея Анатолія Ткачука і духовенства Волинської єпархії.

27 жовтня в Свято-Іллінському храмі села Кам’януха на Маневиччині відбулося відспівування воїна Олександра Захарчука, який загинув на Луганщині, захищаючи Україну. Заупокійне богослужіння очолив благочинний Оконського округу протоієрей Іоанн Сонюк у співслужінні настоятеля храму ієрея Василя Вишневського та кліриків єпархії.

31 жовтня в Свято-Покровському храмі села Крижівка Рожищенського благочиння попрощалися з загиблим воїном Володимиром Пахольчуком. Солдат Володимир Пахольчук, навідник єгерського відділення єгерського батальйону, загинув 14 жовтня поблизу населеного пункту Райгородка Сватівського району Луганської області. Заупокійне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Олег Шинкаренко, якому співслужили клірики благочиння.

Білоцерківська єпархія

26 жовтня благочинний Тетіївського округу, настоятель Свято-Успенського храму міста Тетіїв протоієрей Василій Волянюк у співслужінні духовенства Тетіївського благочиння очолив чин відспівування військовослужбовця Збройних Сил України Олександра Люльченка, який загинув 17 жовтня на Донеччині. Поховали спочилого воїна на Алеї слави на Центральному кладовищі міста.

Чернівецько-Буковинська єпархія

29 жовтня в храмі на честь святого великомученика Іоанна Сучавського духовенство єпархії відспівало захисника Батьківщини Анатолія Лобанова, колишнього паламаря храму.

31 жовтня у храмі на честь святого великомученика Димитрія села Чагор Глибочицького благочиння священнослужителі УПЦ звершили відспівування полеглого воїна Олега Столярчука. Чин відспівування очолив благочинний Глибоцького округу митрофорний протоієрей Іоанн Горда у співслужінні настоятеля храму митрофорного протоієрея Петра Благи і духовенства єпархії.

Кіровоградська єпархія

1 листопада в селі Мар’янівка священнослужителі єпархії звершили чин відспівування полеглого воїна Володимира Берневека, який з самого початку війни став на захист своєї країни. 25 жовтня захисник України отримав важке поранення, а 28 жовтня його серце зупинилося.

Кременчуцька єпархія

1 листопада в селі Семенівка попрощалися з воїном Русланом Абдуллаєвим. Навесні 2022 року рідні Руслана отримали звістку про те, що він безвісти зник під час бойових дій на Харківщині, а пізніше стало відомо про його смерть. Відспівування полеглого воїна звершив благочинний Семенівського округу архімандрит Олексій.

Житомирська єпархія

1 листопада духовенство єпархії звершило чин похорону воїна Сергія Мартинюка, який пішов на війну добровольцем у вересні цього року. Відспівування воїна Сергія очолив духівник Житомирської єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв) у співслужінні кліриків єпархії.

Кам’янська єпархія

2 листопада в місті Верхівцеве Кам’янського району провели в останню путь полеглого воїна Сергія Іванова, який пішов із життя 30 жовтня, захищаючи Батьківщину. Чин відспівування було звершено благочинним Верхівцевського благочиння протоієреєм Володимиром Хілевичем у співслужінні духовенства благочиння.

Вічна пам’ять спочилим рабам Божим воїнам Миколаю, Анатолію, Роману, Ігорю, Роману, Сергію, Роману, Олександру, Олександру, Івану, Ярославу, Анатолію, Роману, Олексію, Миколаю, Євгенію, Віталію, Юрію, Андрію, Олександру, Олександру, Володимиру, Олександру, Анатолію, Олегу, Володимиру, Руслану, Сергію, Сергію!

Просмотров: 905