На Донеччині архієпископ Добропільський Спиридон освятив два храми УПЦ

12 листопада 2023 року вікарій Київської митрополії, архієпископ Добропільський Спиридон звершив велике освячення храму на честь безсрібників і чудотворців Косми та Даміана у селі Семенівка, 14 листопада владика освятив Вознесенську церкву в селищі Новотроїцьке на Донеччині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посилання на telegram-канал «Покровське вікаріатство».

За богослужінням у новому храмі в с. Семенівка владиці співслужили секретар Покровського вікаріатства протоієрей Сергій Мітітюк, благочинний Дружківського округу протоієрей Миколай Мельничук, благочинний Іово-Почаївського округу в Костянтинівці протоієрей Вадим Ільчук, благочинний Миколаївського округу в Костянтинівці протоієрей Андрій Чичеринда.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія на малому вході настоятель храму протоієрей Олексій Комкін був нагороджений правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до молитви «Отче наш». Після Божественної літургії ієрарх звернувся із проповіддю, після якої вручив грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви парафіянам храму.

14 листопада у с. Новотроїцьке ієрарху співслужили секретар, благочинні та духовенство Покровського вікаріатства. Після Божественної літургії владика вручив медаль та грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви парафіянам храму.

Після завершення богослужіння було здійснено заупокійну літію за ігуменом Давидом (Нелюбовим), яку звершив архімандрит Ілля (Макаров).

Просмотров: 347