За кордоном діють понад 70 громад УПЦ – прот. Миколай Данилевич (відео)

За межами України діють вже понад 70 громад Української Православної Церкви. Про це розповів під час відкриття першого типового храму УПЦ в Західній Європі (в місті Вормс, Німеччина) заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на t.me/postnoemenypalchuk.

«На даний момент Українська Православна Церква має за кордоном понад 50 парафій і близько 20 душпастирських місій, більшість з яких мають всі можливості стати повноцінними парафіями, – сказав о. Миколай. – Тобто загалом у нас понад 70 більших і менших громад за кордоном».

За словами заступника голови ВЗЦЗ, близько половини зарубіжних громад УПЦ розташовані в Німеччині.

Він зауважив, що відкриття парафій ініціюють самі віряни – і громадяни України, які опинилися за кордоном через російську агресію, і представники української діаспори, які проживають в інших країнах з довоєнних часів.

«Наші громадяни, українці, просять нас відкривати парафії за кордоном. У нас немає великих фінансових потужностей, але люди самі збираються, допомагають», – зазанчив отець Миколай.

Просмотров: 198