Релігійна громада УПЦ перейшла в ПЦУ, але чомусь молиться у хаті?— інформаційна пропаганда на Волині викликає обурення користувачів соцмереж

27 листопада 2023 року волинське ЗМІ опублікувало новину про життя парафії Української Православної Церкви після захоплення їхнього храму прихильниками ПЦУ, яка своєю абсурдністю обурила користувачів соціальних мереж, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Видання проінформувало про богослужіння парафії Георгіївського храму Старовижівського благочиння Володимир-Волинської єпархії УПЦ «в нових умовах: молилися в пристосованому приміщенні».

«… Релігійна громада у Седлищі у травні 2023 року вирішила змінити юрисдикцію та возз’єднатися з ПЦУ. Священник вибір вірян не підтримав. Громада УПЦ МП пішла молитися в хату», — написали журналісти, чим викликали обурення користувачів соціальних мереж.

«То вирішила змінити юрисдикцію чи пішла молитись у хату?» — ставить питання Богдан.

Інший користувач Фейсбуку також дивується: «Вам не здається, що це абсурдна ситуація — “громада перейшла в ПЦУ”, а потім “молиться в хаті”? Може варто очікувати новин про службу тих, хто вирішив змінити юрисдикцію і перейшов в ПЦУ? Хоча, як показує досвід, це заїжджі чи захожі люди, але аж ніяк не релігійна громада. Такі відразу після захоплення храмів УПЦ зникають».

Фото Володимир-Волинської єпархії. “Молилися в пристосованому приміщенні, поза стінами рідного храму, котрий силоміць захопили прихильники ПЦУ”.

Просмотров: 9141