У свято Введення Предстоятель звершив Божественну літургію у Ромнах (+відео)

4 грудня 2023 року, у день свята Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Духівському кафедральному соборі у місті Ромни, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього року Роменська єпархія Української Православної Церкви відзначає 10 років з дня утворення.

Предстоятелю співслужили митрополит Сумський і Охтирський Євлогій, митрополит Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Роменський і Буринський Тихон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство єпархії та гості у священному сані.

У слові проповіді після читання Святого Євангелія Блаженніший владика розповів пастві про Введення Діви Марії в єрусалимський храм.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою свята. Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав молитву до Пресвятої Богородиці. Митрополит Євлогій виголосив молитву до святого Петра Калнишевського, який народився неподалік міста Ромни, у селі Пустовійтівка.

Після відпусту Предстоятель привітав архієпископа Тихона та вірян з 10-річчям єпархії. Владика Тихон виголосив подячне слово. Потім духовенству та благодійникам єпархії вручили церковні нагороди.

Просмотров: 2319