Привітання з Днем Збройних Сил України Голови Військового відділу Української Православної Церкви

Привітання з Днем Збройних Сил України Голови Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина.

Дорогі воїни, любі захисники і захисниці України! Шановні працівники і ветерани Збройних Сил України! Дорогі брати і сестри!

Вітаю всіх вас із Днем Збройних Сил України! Повномасштабне вторгнення російських військ на територію нашої Батьківщини змінило життя нашого народу. Багато хто, зробивши свій особистий вибір, вступив до українського війська, аби дати відсіч загарбнику, захистити рідну землю, своїх близьких від окупантів, відстояти свободу та незалежність нашої держави. Ваш щоденний самовідданий подвиг, аж до готовності пожертвувати своїм життям – це ціна за мільйони збережених життів наших співвітчизників. У холоді та надважких умовах зі зброєю в руках ви виборюєте право на мирне і щасливе майбутнє своїх рідних, свого народу і своєї Держави.

 Тисячі захисників у тяжких боях уже віддали найдорожче – своє життя за близьких своїх. Схиляємо перед ними наші голови! Хай Всемилостивий Господь упокоїть їх душі в оселях праведних і сподобить їх Царства Небесного! Родини наших священнослужителів також прощаються зі своїми дітьми і близькими, які віддали життя за Україну. Просимо у Бога сили духу і віри для рідних полеглих воїнів, щоб перенести тяжке горе, і молимося, щоб Господь втамував невимовний біль і втішив тих, хто страждає.

Сьогодні військове духовенство Української Православної Церкви висловлює вдячність та повагу кожному воїну, кожному захиснику і кожній захисниці, які самовіддано виконують обовʼязок вірних синів і дочок своєї Батьківщини, захищаючи рідну землю від ворожої сили.

Бажаю кожному з вас доброго здоровʼя, духовної кріпості, бадьорості, сміливості і мужності, щоб здобувши Перемогу і досягши справедливого миру на нашій землі, кожен із вас повернувся додому, до своїх рідних живим та неушкодженим!

Хай милосердний Господь наш Іісус Христос, Його Пречиста Мати, Архистратиг Божий Михаїл із вашими ангелами-охоронцями й усі святі завжди будуть із вами. Будемо молитися і сподіватися, що наступного року День Збройних Сил ми будемо разом відзначати в мирній Україні!

З повагою,

+ Августин,

митрополит Білоцерківський і Богуславський,

голова Синодального відділу УПЦ

із взаємодії зі Збройними Силами

та іншими військовими формуваннями України

6 грудня 2023 року

kapelan.in.ua

Просмотров: 1171