У жіночому монастирі Конотопської єпархії звершено чернечі постриги

13 грудня 2023 року митрополит Конотопський і Глухівський Роман звершив чернечий постриг над інокинями Різдва Богородиці Молченського жіночого монастиря у місті Путивль Конотопського району Сумської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Конотопської єпархії.

У постризі інокиня Макарія отримала нове ім’я – Нектарія, в честь Нектарія Оптинського, а інокиня Конкордія отримала ім’я Антонія, на честь Антонія Великого.

Новопостриженим сестрам Нектарії та Антонії вручили великі свічки, що мають горіти усі три дні, які кожна черниця після постригу проводить у храмі в постійній молитві.

Після постригу владика, вітаючи пострижених черниць, наголосив на важливості пам’ятати протягом всього життя про ті обітниці, які були виголошені у храмі, та уповати лише на Бога у старанному несенні чернечого хреста.

«Коли монах принесе свої обітниці перед Богом і людьми, він приймає друге Хрещення, очищається від гріхів і стає сином світла, тоді й Господь наш зі Своїми ангелами радіє за нього», – процитував святителя Симона Фессалонікійського митрополит Роман та побажав сестрам заступництва Матері Божої, сили та мудрості.

Просмотров: 367