У Почаївській лаврі, Житомирській та Мукачівській єпархіях звершені чернечі постриги

14 грудня 2023 року у Свято-Успенській Почаївській лаврі та в жіночому монастирі на честь Різдва Христового села Червоне Житомирської єпархії відбулися чернечі постриги. Цього ж дня у єпархіальному подвірʼї на честь Похвали Пресвятої Богородиці села Доманинці Мукачівської єпархії був звершений іночеський постриг. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку Почаївської лаври у Facebook та єпархіальні пресслужби.

У храмі в ім’я преподобного Іова Успенської Почаївської лаври чернецтво прийняли вісім послушників обителі.

Чин постригу звершив намісник лаври митрополит Почаївський Володимир.

Після звершення чину митрополит Володимир звернувся до новопострижених ченців зі словом настанови.

З благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима постриг у жіночому монастирі на честь Різдва Христового села Червоне звершив духівник Житомирської єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв).

Чернецтво прийняла насельниця монастиря інокиня Тавіфа, яка у чернечому постризі отримала ім’я Марія — на честь преподобної Марії Єгипетської.

Після чину постригу архімандрит Гавриїл привітав монахиню Марію із прийняттям чернецтва та закликав у ревності віри, постійній молитві та з терпінням і смиренням йти до спасіння.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор у єпархіальному подвірʼї на честь Похвали Пресвятої Богородиці села Доманинці звершив чин іночеського постригу послушника Іоанна Романа.

Новопострижений інок отримав ім’я Гавриїл — на честь прп. Гавриїла (Ургебадзе).

У своєму слові після постригу митрополит Феодор побажав іноку Гавриїлу помочі Господньої в несінні іночеського послуху.

Просмотров: 3337