Митрополит Агафангел ознайомився з ходом ремонтних робіт зруйнованого Преображенського собору в Одесі

20 грудня 2023 року митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі, який постраждав у результаті обстрілів російськими військами, та ознайомився з ходом ремонтних робіт. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Одеської єпархії.

Зазначається, що майже всі вікна встановлені на свої місця, придбаний ліс для подальшого використання, придбано 1700 кг міді для покрівлі, а також активно відновлюється стіна головного вівтаря. Також наразі відбувається розбір завалів у вівтарі святителя Петра, який прийняв на себе основний удар.

Владика спустився у нижній храм, де приклався до святих ікон, які були відреставровані протягом останніх місяців. Також митрополит Агафангел відвідав Свято-Успенський кафедральний собор, де почалося відновлення розпису у головному вівтарі та продовжується ремонт у нижньому храмі. Владика благословив працюючих та побажав допомоги Божої у цій справі.

“Дякуємо всім, хто взяв участь у відновленні зруйнованого Спасо-Преображенського собору, – йдеться у повідомленні. – Нехай Божа Матір дарує нашій Державі мир, спокій та злагоду. Відбудуємо собор разом!”

В єпархіальній пресслужбі опублікували реквізити цільового фонду, який буде займатися реставраційними работами в Спасо-Преображенському соборі.

Нагадаємо, вночі 23 липня під час російської атаки на м. Одесу був зруйнований Спасо-Преображенський кафедральний собор. Після влучення у центральний вівтар частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищені службові приміщення нижньої частини собору. 

Просмотров: 255