У Рівненській єпархії відреагували на розміщення рекламного щита з рекламою ЛГБТ-коміксу

На вулицях Рівного з’явилась реклама коміксу про підліткове лесбійське кохання. Один з рекламних щитів встановили поблизу Воскресенського кафедрального собору. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує коментар священнослужителів Рівненської єпархії з цього приводу.

«Графічний роман “Блакитний – теплий колір” про підліткове лесбійське кохання французької письменниці чи то письменника Жуль Маро (Жулі Маро), котра (-ий) позначає себе займенником “ми”, рекламують у Рівному. Рекламний щит з обкладинкою коміксу встановили поблизу Воскресенського кафедрального собору Рівного.

В Україні комікс вийде з друку в лютому, однак рекламувати книгу видавці розпочали вже і замовили візуальну рекламну кампанію на сітілайтах у трьох містах України – Києві, Львові та Рівному», — йдеться у повідомленні.

Архієпископ Рівненський Пимен та священники єпархії прокоментували таку пропаганду ЛГБТ, зазначаючи, що мова йде в першу чергу про молодь, на яку розрахований цей роман.

«Автор роману дає привід до гріховних думок, неправильного розуміння світу та своєї власної індивідуальності. Господь створив чоловіка та жінку по образу Божому, виходячи з цього, ми як православні християни, люди, що нареклися ім‘ям Христа, визнаємо існування у цьому світі чоловіка та жінки як окремо наділених різними дарами людей, у християнському розумінні немає людини середнього роду. Ми призвані трудитися для досягнення Царства Вічності саме у тому стані, в якому створені та народжені Богом, стані, в якому Господь вдихнув нам життя. Тому оце поняття “ми” ,”воно” нам чуже і не прийнятне для християнського світосприйняття. Напередодні Різдва Христового, яке ми сприймаємо як свято сімейне, бажаємо усім християнам, особливо молодим людям, створити справжні міцні родини, які стануть хорошим фундаментом українського суспільства», – сказав архієпископ Рівненський та Острозький Пимен.

Протоієрей Андрій Мельничук, ректор Городоцького Духовного училища підкреслив: «“Беззаконне життя вбиває любов”, “Людина зніме з себе образ Божий і зніме з себе образ людський, і буде наслідувати образ звіра”, “Гріх очорняє душу і порушує волю Божу”, “Якщо сіль загубить свою силу, чим осолитесь”, “Мала закваска квасить усе тісто”, “Люди хваляться гріхом, хваляться як содомляни. Горе їм, самі на себе накликають зло”, – усі ці цитати зі Святого Письма, як бачите, вони застерігають і показують людям, що буде з тими, хто ослухається. Содомія – гріх, про який пише Біблія, про який пояснює Церква і просить людей не робити його, бо наслідок такого гріха теж описаний у Біблії, спалені міста Содом та Гоморра. Для Бога є неприйнятним гріх, який йде проти тіла, храму, бо наше тіло є храм. “Хто осквернить храм душі – не пощадить його Бог”. Тому усе це загравання з гріхом нагадує людину, яка знає про дію струму і все одно хоче запхнути два пальці в розетку».

Просмотров: 2179