Планується захоплення храму, настоятель якого під час окупації врятував життя тисяч українців

16 лютого 2024 року народний депутат Артем Дмитрук у себе в Telegram-каналі повідомив, що завтра, 17 лютого, планується захоплення Димитріївського храму УПЦ у селі Пилиповичі на Київщині, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я не став би окремо нагадувати про це, оскільки силові захоплення відбуваються чи не щодня по всій Україні, — зазначив народний депутат. — Але завтрашній випадок – винятковий, я навіть сказав би символічний. Настоятель храму у Пилиповичах – народний Герой, людина, яка врятувала життя тисяч українців під час окупації Київської області. О. Борис Ковальчук евакуював 1,5 тисячі осіб від обстрілів, вивіз 11 тіл загиблих військовослужбовців ЗСУ, а нещодавно став переможцем проекту «Незламні. CITY» у номінації «Люди, які вразили нас міцністю та спрагою до відновлення». МВС України особливо відзначало сміливість отця Бориса».

Артем Дмитрук звернув увагу, що завтра, в суботу, рідний храм священнослужителя «планують захопити незрозумілі люди, а перед цим проголосувати у Будинку культури за «переведення» громади до ПЦУ».

Він розповів, що в «оголошеннях, які активно поширюються у соцмережах, людей закликають взяти участь у цьому беззаконні».

«Безпосередньо захоплення храму пояснюють необхідністю «вигнати ворогів із України». Кого ви виганяєте? Батюшку, який ваше життя рятував? Прокиньтеся, люди! Хто ворог?» — додав народний обранець.

Просмотров: 3047