Народний депутат Євгеній Шевченко закликав негайно повернути Києво-Печерську Лавру монахам УПЦ

Повернення Києво-Печерської Лаври та інших «брутально відібраних» храмів Українській Православній Церкві вкрай необхідне для підтримки і молитовного захисту України. На цьому своєму Telegram-каналі 27 лютого 2024 року наголосив народний депутат України Євгеній Шевченко, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму дописі Євгеній Шевченко підкреслив, що для підтримки України негайно слід відновити молитву монахів у забраних державою храмах УПЦ в Києво-Печерській Лаврі, а також в інших брутально відібраних у неї храмах.

Депутат також підкреслив хибність спроб покладення на УПЦ колективної провини за напад Росії.

Зробивши історичний екскурс, він зазначив, що свого часу керівництво нацистської Німеччини поклало колективну провину на євреїв. За Радянського Союзу Сталін поклав колективну провину за напад Німеччини на радянських німців та вислав їх до Сибіру та Казахстану. «Потім, така доля – нести колективну провину – лягла на кримських татар. А зараз наша влада винною за напад Росії хоче зробити усіх священників УПЦ», – зауважив Євген Шевченко.

Звертаючи увагу на маніпуляцію суспільною думкою проти УПЦ через ЗМІ, він наголосив: «Але я нагадаю, що єврейське гетто в Німеччині суспільство теж підтримувало. І чим це все закінчилося?»

Просмотров: 1086