Благодійні ярмарки та гуманітарна допомога: духовенство і віряни УПЦ продовжують доброчинність

Напередодні Великого посту в багатьох єпархіях Української Православної Церкви відбулися благодійні заходи, завдяки проведенню яких вдалося надати допомогу військовослужбовцям Збройних сил України та людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Про низку таких заходів, влаштованих священнослужителями й вірянами УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

17 березня, у Прощену неділю, у Києві відбувся восьмий благодійний ярмарок при Іонинському монастирі. Численні гості заходу мали можливість скуштувати різноманітну випічку та млинці. Окрім того, для них було приготовлено ярмарок картин і книжок, а також іграшки й прикраси ручної роботи. Один із учасників заходу стала волонтер Тетяна Коломицька, яка провела творчий майстер-клас. Православні скаути ж порадували відвідувачів виконанням українських пісень у супроводі музикантів.

Благодійний ярмарок у Прощену неділю відбувся і в Бориспільській єпархії. Захід провели парафіяни вишгородського храму на честь святого великомученика і цілителя Пантелеймона, і під час нього проходив збір коштів на потреби ЗСУ та на лікування хворої дитини. Гостям ярмарку були запроповані млинці, смаколики і солодощі. Його проведення дозволило зібрати 18 890 гривень, половина із яких пішла на реабілітацію хворої дитини, а інша була використана для підтримки волонтерів і військовослужбовців.

Ще один такий ярмарок у Прощену неділю влаштували члени Спасо-Преображенської парафії села Коржі Бориспільської єпархії. Під час ярмарку «Масниця» настоятель парафії протоієрей Миколай Борисюк привітав усіх присутніх з початком Великого посту та закликав у ці дні особливо молитися за Україну і її захисників, а також очищати свою душу, каючись у гріхах. За підсумками проведення заходу біло зібрано 10 000 гривень.

Іншим священнослужителем єпархії, котрий напередодні Великого посту взяв участь у допомозі військовослужбовцям Збройних сил України, став настоятель Архангело-Михайлівського храму міста Березані протоієрей Сергій Таран. Прихожани храму зібрали 5 050 гривень на придбання пікапу для ЗСУ, і 15 березня отець Сергій зустрівся з волонтерами та передав їм кошти.

18 березня участь у доброчинності взяли волонтери єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння Херсонської єпархії. З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна вони, разом з настоятелем храму на честь преподобного Антонія Печерського селища Антонівка протоієреєм Віталієм Пантелєєвим, передали гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Просмотров: 64