2 квітня у Київських духовних школах відбудеться щорічна студентська конференція

2 квітня 2024 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Київській духовній академії і семінарії відбудеться ХІІІ щорічна студентська конференція “Студентська наука в духовній школі”. Організатором конференції виступають Київські духовні школи Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

«У 2024 р. виповняється 10 років з дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, 1935–2014), Предстоятеля Української Православної Церкви та 100 років з дня народження протоієрея Петра Влодека (1924–2017), який був першим ректором відродженої Київської духовної семінарії у 1989–1991 рр. Тому в цьому році конференцію буде присвячено цим двом видатним церковним діячам другої половини ХХ — початку ХХІ ст.», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час щорічної конференції студенти, аспіранти, а також гості, які беруть в ній участь, матимуть змогу презентувати та випробувати результати своїх досліджень.

За напрямками наукових інтересів будуть працювати 8 секцій: «Київські духовні школи: наукова спадщина та визначні представники»; «Біблійна екзегеза, герменевтика та ісагогика»; «Богослов’я та апологетика»; «Питання патрології, аскетики й етики»; «Історичний шлях Православ’я в Україні: персональний та регіональний виміри»; «Православна Церква в Україні: досвід минулого та виклики сучасності»; «Літургіка та літургічне богослов’я»; «Церковно-практичні дисципліни».

Завантажити детальну Програму конференції можна за посиланням.

Просмотров: 78